Headerbild

Rallysektionens mest framgångsrika år på länge

2016-11-30 i Rally/Racing / Rally/Racing

Prenumerera via:

RSS

2016 har varit ett minst sagt lyckat år för rallysektionen i SMK Trollhättan med både lokala, nationella och internationella(!) framgångar

2016 har varit ett minst sagt lyckat år för rallysektionen i SMK Trollhättan med både lokala, nationella och internationella(!) framgångar.

Vi har under de gångna åren blivit bortskämda med att Jerker Axelsson tillsammans med kartläsaren Mattias Andersson erövrat SM-guld i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen under SMK Trollhättans flagg i sin Subaru S10. I år gjorde dock forne Juniorvärldsmästaren P-G Andersson tillfällig comeback i SM i en konkurrenskraftig bil och det blev en för hård nöt att knäcka för Jerker, som trots allt säkrade ett meriterande SM-silver redan med en tävling kvar av SM-serien.

En som fick kämpa för sina framgångar ända in till mållinjen i sista SM-deltävlingen var Kristoffer Karlsson som ställde upp i Otrimmat 4WD med sin Mitsubishi EVO9. När bränslepumpen slutade fungera inför sista sträckan i näst sista deltävlingen i SM såg vinstchanserna ut att glida Kristoffer Karlsson och kartläsare Peder Andersson ur händerna, men med en seger i sista deltävlingen kunde Kristoffer till slut höja segerpokalen i SM i sin debutsäsong i mästerskapet!

Några som istället satsat på internationellt tävlande är Robert Blomberg och Lars Andersson som ställde upp i Brittiska Mästerskapet med sin Mitsubishi Mirage R5. Det blev succé direkt, efter att ha börjat säsongen försiktigt skruvade de upp tempot allteftersom säsongen led, och med lyckade taktiska drag med vinst i Jokertävlingen och stabila topplaceringar i slutet av säsongen så kunde man säkra guldet i den nationella klassen med en andraplats i den sista deltävlingen.

På det lokala planet fick klubben en Förbundsmästare i form av Dan Rhodin med kartläsaren Kent-Ola Björklund som med sin Volvo 240 lyckades knipa förstaplatsen i sin klass med minsta möjliga marginal.

 

SMK Trollhättan kan alltså efter säsongen 2016 stoltsera med både en guldmedaljör och silvermedaljör i det Svenska Mästerskapet och ett guld i Brittiska Mästerskapet!

Det kan inte vara många klubbar i Trollhättan som kan mäta sig med det?!? 

Adress

SMK Trollhättan Hedekullevägen 100 461 38 Trollhättan

Kontakt

Tel: 052013866 E-post: kansli@smktrollhattan.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in