Headerbild

Reportage från Westcupen 16/7

2011-07-18

Reportage från Westcupen i Stenungssund

Westcupen_110716

På bilden överst från vänster Elin Ugrell, Robert Karlsson, Kristoffer Mars, Kevin Fredriksson
Nedre raden från vänster Rickard Lindqvist, Felix Fredriksson

 

Felix Fredriksson blev snuvad på fjärde platsen på mållinjen!
Motocross Stenungsund
I helgen har den tredje deltävlingen i West cupen gått av stapeln i Stenungsund, det blev ett strålande väder efter att det kommit en heldel regn under natten och under tidigare dag vilket gjorde banan väldigt lerig och mjuk på vissa partier eftersom banan var delvis ombyggd för i år. Under förmiddagen kördes Gulhjälms klasserna 65G och 85G där SMK Trollhättan har två förare. Felix Fredriksson som kör 65G körde otroligt fint i kvalet och kvalade in till A-final som trea, Felix kände sig extra laddad på denna bana som han tyckte var underbar att köra på och sa redan innan finalen att det kändes riktigt bra och hade stort självförtroende och var övertygad att det skulle bli en bra placering, och det blev det efter att ha varit tvåa ut i starten men tappade lite ner till att ligga femma hela heatet och jaga så kom han äntligen ikapp fyran på mållinjen men blev räknad som femma. I 85G klassen har vi Rickard Lindqvist som också gillade banan och körde jätte fint och kvalade in i A-final som femma men oturen var framme i A-finalen och Rickards gas vajer small av i starten och han fick bryta heatet men slutade på nittonde plats.
På eftermiddagen körde Ungdomsklasserna där det var fyra förare för SMK Trollhättan som startade och dom var inte lika många startande i klasserna så det blev inga kval utan två heat per grupp och sol och vind hade torkat upp banan något.
Först ut att köra var vår tuffa tjej Elin Ugrell som körde i 85U klassen körningen såg bra ut men hon fick bryta första heatet av okänd anledning, andra heatet placerade hon sig på en tjugonde plasts vilket genererade i en tjugosjundeplats totalt för dagen.
Sist ut för dagen var MX2U där Kevin Fredriksson som sin bror Felix hade en riktigt bra dag och tyckte att det blivit en super rolig bana! Kevin slutade totalt som femma efter att i första heatet kommit sist ut i starten och gjort en otrolig upp körning med bara snabbare och snabbare tider för varje varv så till slut blev det en sjätte plats, i andra heatet blev starten bättre och Kevin blev femma. Bra körning gjorde också Robert Karlsson som totalt blev på en fjortonde plats efter att ha tagit en sextonde plats i första heatet och en fjortonde i andra heatet. Lite otur hade där i mot Kristoffer Mars som gjorde en super fin körning och placerade sig i första heatet på en femtonde plats efter att ha gjort en vurpa och fått punktering på bakdäcket, andra heatet körde han också kanon bra ända tills det blev maskinella problem och kuggarna på framdrevet gav vika och Kristoffer var tvungen att bryta detta heatet vilket resulterade i att han slutade på en tjugonde plats. Två andra åkare från området som kör för BMK Uddevalla var Oliwer Hellöre från Trollhättan som placerade sig som nia i 65G och Mattias Augustsson från Vargön som placerade sig som femma i 85U

 

Adress

SMK Trollhättan Hedekullevägen 100 461 38 Trollhättan

Kontakt

Tel: 052013866 E-post: kansli@smktrollhattan.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in