Headerbild

Racerapport Mantorp

2011-05-23 i Rally/Racing / Rally/Racing

Stolpe ut och stolpe in för Erik Jonsson

Det var händelserikt för Erik Jonsson / Ana Motorcentrum Racing Team på Mantorp Park under Jtcc:s andra tävlingshelg.

 

Erik kände naturligtvis av dom 60 kg extravikt som han fick bulta fast i bilen efter framgångarna på Knutstorp.

 

Men en 3:e plats 0,4 sek efter 1:an på fredagens test visade att man inte skulle räkna bort Erik och hans Seat Leon.

 

Under kvalet fick Erik ett enda fritt varv och där satte han en 3:e tid 0,2 sek efter Seat föraren Kim Andersson som var snabbast. 2:a var Santosh Berggren med en Hyundai.

Erik kom in redan efter 5 varv , problem kopplingen fungerade ej . Det blev bogsering till depåtältet.

När växellåda mm är urplockad konstaterar man att den nya lamell som sattes in dagarna före avfärd till Mantorp helt enkelt exploderat.

 

På Lördag morgonen står Erik redo med sin Seat för Race 1. Han får till en kanonstart och tar ledningen. En ledning som han utökar och behåller ända fram till slutet av racet när något händer i maskin det finns ingen kraft när han lägger i 5:an på långrakan . dom bakomvarande med Kim Andersson i spetsen närmar sig snabbt och i slutet på rakan med 3 varv kvar smäller det Erik får en körare och hamnar vid sidan av banan och tappar 3 placeringar. Andreas Wernersson kniper 1:a platsen före 2:an Kim Andersson och Mattias Lindberg i en Mg går in på 3:e. Erik klarar till slut en 4.e plats.

 

Nu är goda råd dyra endast ca 30 minuter mellan race 1 och 2 . Chefsmek Per Erik konstaterar fel i bränslesystemet . Erik kommer iväg i sista minuten till race 2, stående start Erik startar som 5:a. En bra start igen och bilen verkar fungera bra igen och han är snart uppe på en 2.a plats med Kim Andersson före sig.

Kim och Erik drar ifrån dom övriga och i slutet gör Erik en maximal laddning han är nära Kim men det räcker inte ända fram, men det blir en fin 2:a plats och Erik behåller serieledningen i JSM med 1 poängs marginal till Kim Andersson .Andreas Wernersson stärkte sin 3:e plats i serien under helgen.

 

Nu väntar en månads uppehåll på tävlandet och teamet skall testa ny lamell mm och vi kommer laddade till Västkustloppet på Falkenbergsbanan 2 Juli

 

Ha det nu så bra där ute i den härliga försommaren.

 

Hälsningar Team Erik Jonsson

Vid penna Erling Jonsson

Adress

SMK Trollhättan Hedekullevägen 100 461 38 Trollhättan

Kontakt

Tel: 052013866 E-post: kansli@smktrollhattan.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in